„Tarp 26 žmonių, žuvusių per žemės drebėjimą, yra penkios moterys ir keturi vaikai“, – sakė Badgiso provincijos administracijos atstovas Bazas Mohammadas Sarwary. Jis pridūrė, kad dar keturi žmonės buvo sužeisti.

JAV Geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, Badgiso provinciją 16 val. 10 min. vietos (13 val. 40 min. Lietuvos) laiku supurčiusių požeminių smūgių stiprumas siekė 5,3 balo. Smūgių epicentras buvo maždaug už 40 km į rytus nuo provincijos sostinės Kalaji No, o jų židinys buvo tik apie 10 km gylyje, nurodė USGS.

Pasak pareigūnų, pateikti skaičiai yra preliminarūs ir dar gali augti.

Labiausiai paveikto Kadiso rajono administracijos vadovas Mohammadas Salehas Purdelas naujienų agentūrai AFP anksčiau sakė, kad žmonių žuvo įgriuvus namų stogams.

Afganistane žemės drebėjimai gana dažni, ypač Hindukušo kalnyne, kur susiduria Eurazijos ir Indijos tektoninės plokštės.

Žemės drebėjimai gali padaryti didelės žalos netvirtiems namams ir kitiems statiniams, kurių neturtingame Afganistane labai daug.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją