Nuo trečiadienio, sausio 19 d., viešų renginių dalyvių skaičius negalės viršyti 500, jie visi turės pateikti vakcinacijos sertifikatus. Tiesa, jeigu patalpos gali būti padalytos į zonas, neturinčias kontakto viena su kita, tai kiekvienoje sekcijoje gali būti po 500 žmonių.

Privatiems susibūrimams nustatyta riba – 20 žmonių. Išimtis daroma laidotuvėms, kuriose, kaip ir anksčiau, gali dalyvauti 50 žmonių.

Pasak sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų ministrės Lenos Hallengren, šios priemonės yra laikinos. „Ir vyriausybė, ir mūsų ekspertai nuolat vertina tokių priemonių būtinumą“, pažymėjo ji.

Anksčiau Švedijoje jau buvo imtasi kai kurių ribojamųjų priemonių. Restoranuose klientai aptarnaujami tik prie stalų, tarp kurių turi būti ne mažesnis kaip vieno metro atstumas. Visuomeninio maitinimo įmonės uždaromos ne vėliau kaip 23 val. Ketinant keliauti tolimojo susisiekimo traukiniais ir autobusais vietos turi būti užsisakomos iš anksto. Visiems suaugusiems šalies gyventojams buvo rekomenduota vengti žmonių susibūrimo vietų, piliečiai raginami dėvėti apsaugines kaukes visuomeniniame transporte, darbdaviai – organizuoti susitikimus internete. Įvažiuodami į Švediją keliautojai turi pateikti neigiamą PGR testą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)