Uraganinis vėjas plėšo stogus ir varto medžius, oro uostas faktiškai uždarytas, tūkstančiai žmonių liko be elektros.

Apie 14 val. sostinės centre maksimalus vėjo gūsių greitis siekė 28 metrus per sekundę. Tokios smarkios audros Rygoje nebuvo nuo 2005-ųjų sausio mėnesio. Pirmadienį Liepojos ir Ventspilio uostuose užfiksuoti 27 ir 29 metrus per sekundę siekiantys vėjo gūsiai.

Iki 14.30 val. Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo net 100 iškvietimų dėl ant šaligatvių ir važiuojamosios kelio dalies nuvirtusių medžių bei nuplėštų stogų.

Daugiausia iškvietimų užregistruota Rygoje ir Jūrmaloje. Naujas iškvietimas gaunamas faktiškai kas dvi minutes.

Vadovaujantis „Sadales tīkls“ duomenimis, po pietų be elektros liko apie 7 tūkst. įmonės klientų, daugiausia – vakarinėje Latvijos dalyje. Avarinės brigados šalina sutrikimus.

Dėl itin prasto oro Rygoje vėluoja visuomeninis transportas, pranešė bendrovės „Rīgas satiksme“ atstovai. Gatvėje Miera nuvirtęs medis užtvėrė kelią 11-ojo maršruto tramvajui. Dėl tos pačios priežasties sustojo 2-ojo maršruto tramvajus Pardaugavoje. Margrietas, Nometnu, Atpūtas ir Ormanu gatvių sankryžoje nuvirtęs medis ne tik pažeidė kontaktinį tinklą, bet ir kliudė automobilį.

Nuvirtę medžiai trukdo ir 16-ojo, 22-ojo bei 26-ojo maršrutų autobusų eismui. 22-ojo maršruto autobuso, važiuojančio iki Rygos oro uosto, eismas atnaujintas.

Keleivių prašoma sekti informaciją apie savo reiso būseną atitinkamos oro linijų bendrovės ir Rygos oro uosto interneto svetainėse.

Kiek anksčiau pranešta, kad daugelyje rajonų numatoma pūga, o vakare dangus pradės giedrėti vakariniame pakraštyje, skelbia rus.delfi.lv.

Dieną oro temperatūra svyruos nuo –2 iki +5 laipsnių, naktį – iki +5 laipsnių. Keliai pasidarys slidūs, dėl pūgos vietomis matomumas trumpam sumažės maždaug iki 200 metrų.


Naktį sustiprės pietvakarių ir vakarų vėjas. Ryte Kurše, dieną – ir likusioje šalies teritorijoje ims stiprėti šiaurės vakarų ir šiaurės krypčių vėjas. Latgaloje vėjas įsismarkaus tik vakarop.


Latvijos vakarinėje ir vidurinėje dalyse maksimalus vėjo gūsių greitis sieks 27–33 metrus per sekundę. Rytinėje šalies dalyje gūsiai bus truputį silpnesni ir neturėtų viršyti 20–24 metrų per sekundę.


Rygoje audros kulminacijos laukiama pirmadienį dieną, kai šiaurės, šiaurės vakarų vėjo gūsiai sieks 30 metrų per sekundę.

Raudonas pavojaus lygis reiškia, kad galima reikšminga žala didelėje teritorijoje, taip pat kyla pavojus žmonių gyvybei. Gyventojai turi sekti atsakingų institucijų informaciją ir nurodymus bei būti pasiruošę nepaprastųjų priemonių, įskaitant evakuaciją, įvedimui, rašo naujienų agentūra LETA.

Tokio smarkumo vėjas laužo medžius ir daro kitą žalą, žmonės gali nukentėti nuo įvairių daiktų ir šiukšlių, kurias pakelia ir perneša vėjas, taip pat galimas turto ir infrastruktūros apgadinimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)