Šis pasaulinio politikos ir verslo elito susitikimas, anksčiau vykdavęs fiziškai Šveicarijos Alpėse, dėl tebesitęsiančios koronaviruso pandemijos jau antrus metus iš eilės rengiamas nuotoliniu būdu.

Xi Jinpingas forumą atidarė kalba, labai panašia į pasakytą praėjusiais metais.

Pasak prezidento, Kinija, kur pirmąkart buvo aptiktas pandeminis virusas, yra retas sėkmingas pandemijos valdymo pavyzdys, taip pat vienintelė iš didžiųjų ekonomikų, kuriai pavyksta greitai augti.

Kinų lyderis sakė esąs daugiašališkumo gynėjas ir pažėrė rimtų įspėjimų dėl ateities, atsižvelgiant į prastėjančius galybių santykius.

„Mūsų pasaulis šiandien toli gražu nėra ramus, jame gausu neapykantą ir prietarus kurstančios retorikos“, – pareiškė jis, remiantis oficialiu internetu transliuotos kalbos vertimu.

„Istorija ne kartą įrodė, kad konfrontacija neišsprendžia problemų, ji tik sukelia katastrofiškas pasekmes“, – pridūrė Xi Jinpingas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)