Šis incidentas įvyko Jemene veikiantiems sukilėliams paskelbus, kad jie pradeda karines operacijas Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Netoli naftos milžinės ADNOC saugyklos sprogus trims benzinvežiams žuvo du indai ir pakistanietis, o Abu Dabio oro uoste, teritorijoje, kur vyksta statybos, kilo gaisras.

Policija nurodė, kad abiejose vietose rasta „mažų skraidančių objektų“.

Tokio pobūdžio atakų iki šiol nepasitaikydavo Jungtiniuose Arabų Emyratuose, garsėjančiuose kaip saugi sala neramiame Vidurio Rytų regione.

„Preliminarus tyrimas rodo, kad buvo pastebėta mažų skraidančių objektų, galbūt priklausančių dronams, nukritusių dviejose vietose ir galbūt sukėlusių sprogimą ir gaisrą“, – sakoma policijos pranešime.

Jemeno husių sukilėliai neprisiėmė atsakomybės už išpuolius. Tačiau Irano palaikomų husių atstovas paskelbė apie „karinę operaciją“ Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kurie yra svarbus Jemeno vyriausybę palaikančios koalicijos partneris. Tai būtų septynerius metus trunkančio karo reikšmingas eskalavimas.

Atstovas Yahya Saree per „Twtitter“ parašė, kad sukilėlių ginkluotosios pajėgos „artimiausiomis valandomis paskelbs svarbią karinę operaciją JAE“.

Husiai neretai surengia dronų atakų prieš taikinius Saudo Arabijoje. Rijadas, JAE sąjungininkas, vadovauja koalicijai, remiančiai Jemeno vyriausybę per alinamą pilietinį karą.

Sukilėliai anksčiau grasino smogti Abu Dabiui ir Dubajui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją