Apie tai informavo Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka, kuriam patikėta parengti minėtųjų karinių manevrų planą, rašo reform.by.

„Tai turėtų būti normalūs mokymai, kurių metų ištobulintume, ką daryti, jeigu tektų priešintis priešiškoms jėgoms: „Vakarų (Baltijos šalys ir Lenkija) ir Pietų (Ukraina)“, – Baltarusijos prezidentą cituoja jo atstovai spaudai.

A. Lukašenka apkaltino Ukrainą ir kitas kaimynines šalis prie sienų su Baltarusija telkiant karinį potencialą. Anot jo, su Rusijos Federacijos prezidentu Vladimiru Putinu dėl jungtinių karinių pratybų buvo sutarta dar gruodį.

„Mes su Rusijos Federacijos prezidentu dar praeitų metų gruodį susitarėme kartu surengti konkrečių karinių mokymų Sąjunginės valstybės vakarinėse teritorijose ir pietiniame Baltarusijos flange – tai taip pat Sąjunginės valstybės pasienis. Šiandien labai aiškiai matome, kad tame vakariniame ir pietiniame regione, „Baltarusijos balkone“, reikia įgyvendinti solidžius karinius mokymus“, – pareiškė A. Lukašenka.

Reform.by primena, kad praeitais metais Baltarusija ir Rusija jau buvo surengusios didelio masto karines pratybas „Zapad 2021“.

Nauji kariniai mokymai turėtų prasidėti vasarį. Kaip teigia Baltarusijos gynybos reikalų ministras Viktoras Chreninas, jų klausimas jau suderintas su Rusija, nors tiksli data ir neminima.

„Mes planavome pradėti vasarį. Tikslios datos dar nėra, bet ją reikia kuo greičiau paskelbti, kad mūsų čia nekaltintų, kad kažką čia neaiškaus planuojame, kad jau kariauti susiruošėme“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Pratyboms suteiktas pavadinimas „Sąjunginis ryžtas-2022“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)