Pasak gruodį pareigas pradėjusio eiti konservatoriaus K. Nehammerio, asmenų, kurie nepaklus tokiam reikalavimui, lauks didelės baudos.

„Sprendimą dėl privalomo skiepijimo priimsime, kaip ir planuota. Suaugusiems jis įsigalios vasario pradžioje“, – per spaudos konferenciją kalbėjo vyriausybės vadovas.

Austrijoje vyksta karštos diskusijos šiuo klausimu tiek parlamente, tiek už jo ribų nuo praėjusių metų, kai buvo paskelbti planai įvesti privalomą vakcinaciją.

Iki šiol pasiskiepijo 71,5 proc. vakcinuotis galinčių Austrijos gyventojų – keliais procentiniais punktais mažiau nei daugelyje kaimyninių Europos Sąjungos šalių.

K. Nehammeris pripažino, jog sprendimas palies „labai jautrią temą“, bet patikino, kad jis buvo kruopščiai apsvarstytas.

Kancleris įspėjo, kad po „įžanginio etapo“ kovo viduryje nepasiskiepijusiems asmenims bus „atitinkamai sugriežtintos“ bausmės: be kita ko, bus skiriamos baudos iki 600 eurų, o kai kuriais atvejais – iki 3,6 tūkst. eurų.

Šeštadienį Vienoje maždaug 27 tūkst. žmonių protestavo prieš šią priemonę, kurią oponentai laiko pasikėsinimu į asmens laisves.

Ketvirtadienį parlamentas ruošiasi priimti įstatymą, kuris iš pradžių turėjo būti taikomas visiems 14 metų ir vyresniems asmenims, o dabar bus taikomas tik pilnamečiams.

Išimtys bus daromos nėščiosioms, neseniai persirgusiems koronavirusine infekcija ir žmonėms, negalintiems skiepytis dėl sveikatos priežasčių.

Dauguma politinių jėgų remia vyriausybės strategiją, o jai nuožmiai priešinasi tik kraštutiniai dešinieji.

9 mln. gyventojų turinčioje Austrijoje iki šiol užregistruota 1,4 mln. COVID-19 atvejų, beveik 14 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Pasaulyje privaloma vakcinacija nuo koronaviruso taikoma retai. Lig šiol tokį žingsnį yra žengę tik Ekvadoras, Tadžikistanas, Turkmėnija, Indonezija ir Mikronezija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės