Pasak Baltųjų rūmų spaudos sekretorės Jen Psaki, 79 metų prezidentas surengs oficialią spaudos konferenciją 16 val. vietos (23.00 val. Lietuvos) laiku.

„Tikimės jūsų dėmesio, o prezidentas tikisi, kad galės tiesiogiai pakalbėti su Amerikos žmonėmis“, – pažymėjo J. Psaki.

J. Bidenas, kuris 2021 metų sausio 20 dieną buvo prisaikdintas 46-uoju Jungtinių Valstijų prezidentu, baigia pirmuosius savo kadencijos metus, kuriuos lydėjo įvairūs sukrėtimai, įskaitant nesutarimus dėl balsavimo teisių, permainingą kovą su COVID-19 pandemija, aukšta infliacija bei provokacijomis iš Šiaurės Korėjos ir Rusijos pusės.

Demokratas J. Bidenas pirmaisiais metais praleido mažiau laiko bendraudamas su žurnalistais nei jo pirmtakas respublikonas Donaldas Trumpas. Pastarasis, nepaisydamas neslepiamo priešiškumo žiniasklaidos priemonėms, dažnai sutikdavo atsakyti į jų klausimus.

J. Bidenas taip pat kartais atsako į žurnalistų klausimus prieš įlipdamas į prezidentinį lėktuvą „Air Force One“ arba pasakęs kalbą.

Kalifornijos universiteto Santa Barbaroje duomenimis, J. Bidenas iki šiol surengė devynias spaudos konferencijas, neskaitant suplanuotosios sausio 19 dieną.

D. Trumpas per savo kadencijos pirmuosius metus surengė 22 spaudos konferencijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją