Aung San Suu Kyi jau nuteista kalėti šešerius metus pernai pripažinus ją kalta dėl penkių baudžiamųjų kaltinimų, įskaitant kaltinimus radijo stotelių turėjimu ir koronaviruso apribojimų pažeidimu.

Pridėjus paskutinius penkis kaltinimus prie šešių, jau pateiktų Nobelio premijos laureatei, Aung San Suu Kyi gresia 160 metų laisvės atėmimo bausmė, nes 10 iš kaltinimų užtraukia iki 15 metų kalėjimo.

Kadangi žurnalistams ir visuomenės nariams draudžiama dalyvauti teismo posėdžiuose, Aung San Suu Kyi reakcija į nuosprendžius nežinoma. Taip pat nežinoma, ar 76 metų Aung San Suu Kyi bus priversta atlikti bausmę kalėjime, ar jai bus leista likti namų arešte Jangone.

Aung San Suu Kyi buvo suimta vasario 1 d., likus kelioms valandoms, kai kariškiai nuvertė demokratiškai išrinktus civilius šalies lyderius ir po trumpo demokratijos eksperimento grąžino į šalį karinį valdymą.

Mianmare po karinio perversmo tvyro politinė suirutė, kariškiams tenka slopinti taikius gatvių protestus ir pilietinio nepaklusnumo judėjimus, taip pat visoje šalyje kovoti su ginkluotu pasipriešinimu chuntai siekiant jėga nuversti kariškių vyriausybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją