Abu kariškiai patruliavo prie savo bazės Jordano slėnyje ir buvo „neteisingai identifikuoti“. Jie „per klaidą“ žuvo nuo Izraelio armijos ugnies, socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė kariuomenė.

„Nepaprastai liūdime šį rytą paskelbus apie dviejų kariškių iš dalinio „Egoz“ žūtį“, – sakė gynybos ministras Benny Gantzas. Jis pridūrė, kad jau pradėtas visapusiškas tyrimas.

„Egoz“ yra elitinis specialiųjų pajėgų dalinys, o pagrindinė jo funkcija yra veikti prieš sukilėlius.

Premjeras Naftali Bennettas „visų Izraelio žmonių vardu“ pareiškė užuojautą ir pažadėjo, kad būtinos pamokos bus išmoktos.

Pasak tyrėjų, kai kurie kariškiai maždaug 23 val. (ir Lietuvos laiku) išėjo iš savo kareivinių į vieną pratybų zoną, tikriausiai patruliuoti.

Netrukus jie identifikavo, jų nuomone, įtariamąjį ir paleido į orą įspėjamųjų šūvių.

Netoliese buvęs ir tikriausiai patruliavęs kitas to pačio junginio karys paleido šūvių į tuos kariškius, nesuprasdamas, kas jie, ir manydamas, kad jį apšaudo. Du kariškiai žuvo.

Praėjusią savaitę du Izraelio oro pajėgų pilotai žuvo jų sraigtasparniui dėl techninio gedimo nukritus į Viduržemio jūrą netoli Haifos uostamiesčio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)