Jo žiniomis, policininkai panaudojo pipirines dujas prieš protesto akcijos dalyvius ir sulaikė tris vyrus bei vieną moterį, kurie mėgino įsiveržti į parlamento pastatą. Pasak Australijos sostinės teritorijos policijos valdybos atstovų, visiems sulaikytiesiems pateikti kaltinimai pažeidus viešąją tvarką.

Pareigūnai informavo, kad protesto akciją suorganizavo vakcinacijos priešininkai, priklausantys tai pačiai grupei, kuri gruodžio 30 d. Kanberoje sukėlė riaušes ir padegė Australijos demokratijos muziejų.

Anksčiau buvo pranešta, kad Australijos federalinė policija sulaikė ir pateikė kaltinimus šešiems vyrams, sukėlusiems gaisrą senajame Australijos parlamento pastate, kuris laikomas istoriniu ir kultūriniu objektu. Jie kaltinami padegimu ir turto gadinimu, gyvybiškai svarbių tarnybų darbuotojų užpuolimu ir trukdymu valstybės institucijų pareigūnams eiti savo pareigas.

Istorinis šalies parlamento pastatas, kuriame dabar įsikūręs Australijos demokratijos muziejus, buvo padegtas per riaušes, kilusias gruodžio 30 d. vykstant protesto akcijai. Gaisras padarė pastatui žalos, o avarinėms tarnyboms teko evakuoti muziejaus darbuotojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją