Omenyje turimos didžiausia Kinijoje sportinių drabužių gamintoja „Anta Sports“ ir kompanija „Hengyuanxiang Group“ (HYX Group), kurios, kaip rašoma laiške, naudoja medvilnę iš Sindziango uigūrų autonominio rajono, kur pažeidinėjamos žmogaus teisės.

„Mes rašome, norėdami gauti papildomos informacijos apie sutartis dėl aprangos gamybos, kurias IOC sudarė su „Anta Sports“ ir „Hengyuanxiang Group“. Esame ypač susirūpinę dėl to, kad „Anta Sports“ ir „Hengyuanxiang Group“ tebenaudoja Sindziango uigūrų autonominiame rajone pagamintą medvilnę“, - sakoma trečiadienį paskelbtame laiške.

Jo autoriai pabrėžė, kad JAV Kongresas ir Amerikos administracija griežtai smerkia priverstinį darbą. Laišką parengė komisijos vadovas demokratas Jeffas Merkley`is ir vienas iš jos pirmininkų demokratas Jamesas McGovernas. Prie kreipimosi taip pat prisijungė demokratas Christopheris Smithas.

Laiškas adresuotas IOC prezidentui Thomui Bachui.

XXIV žiemos olimpinės žaidynės vyks Pekine šių metų vasario 4-20 dienomis.

2020 metų gruodį JAV uždraudė importuoti medvilnę ir medvilnės gaminius iš Sindziango dėl žmogaus teisių pažeidinėjimo ir priverstinio darbo naudojimo šiame regione.

Kinijai tenka apie 20 proc. pasaulinės medvilnės gamybos, didžioji jos dalis gaunama iš Sindziango uigūrų autonominio rajono.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)