Įstatymų leidėjai trečiadienį vakare patvirtino taisykles, kuriose nurodoma, kad neskiepyti žmonės netrukus nebegalės patekti į restoranus ir kultūros įstaigas, jiems bus uždrausta keliauti tolimojo susisiekimo traukiniais ir lėktuvais. Iki šiol jie galėjo tai daryti parodę neigiamą COVID-19 testą.

Tačiau Senatas nusprendė, kad griežtesnės taisyklės bus taikomos tik tada, kai Prancūzijos ligoninėse bus daugiau nei 10 tūkst. koronavirusu sergančių pacientų. Šiuo metu yra apie 24 tūkst. hospitalizuotų asmenų.

Ateityje užsikrėtusieji ir pasveikę nuo COVID-19 turės teisę gauti koronaviruso pasą, kuris leis neribotai patekti į paslaugų vietas ir renginius.

Skiepijimo įrodymą taip pat bus privaloma pateikti tik nuo 18 metų amžiaus.

Tolimos kelionės vis tiek bus leidžiamos, esant svarbioms priežastims, su testu ir be vakcinacijos.

Tiems, kurie užsiregistravo pasiskiepyti, laikinai bus leidžiama visur patekti su testu.

Senatas atmetė griežtesnes bausmes ir taisykles, įpareigojančias restoranus tikrinti svečių tapatybę, sakydamas, kad tokie patikrinimai yra tik policijos funkcija.

COVID-19 infekcijų skaičius Prancūzijoje pastarosiomis savaitėmis smarkiai išaugo, o omikron atmaina dabar dominuoja šalyje.

Trečiadienį buvo užregistruota beveik 362 tūkst. naujų koronaviruso atvejų per dieną. Sergamumo rodiklis, nurodantis, kiek infekcijų užregistruojama 100 tūkst. žmonių per savaitę, naujausiais duomenimis, siekia 2 811.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją