„Aš nesigilinsiu į detales, kadangi nesu iš tų, kurie sukelia problemų tarptautiniuose santykiuose. Brazilija palaiko gerus santykius su visu pasauliu. Matysime, kas važiuos į naujojo Čilės prezidento inauguraciją. Aš nevažiuosiu“, - sakė jis interviu interneto leidiniui „Gazeta Brasil“.

J. Bolsonaras pasveikino G. Boricą su pergale praėjus keturioms dienoms po rinkimų, paskutinis iš Pietų Amerikos šalių prezidentų. Per rinkimų kampaniją Brazilijos prezidentas viešai nedėstė savo nuomonės nė apie vieną iš pretendentų į aukščiausią valstybinį postą Čilėje, bet jo sūnus deputatas Eduardas Bolsonaras pareiškė remiąs G. Boriso varžovą – ultrakonservatorių Jose Antonio Kastą.

Praėjusių metų gruodžio 19 d. Čilėje buvo surengtas antrasis prezidento rinkimų ratas. Valstybės vadovu buvo išrinktas 35 metų G. Boricas, atstovaujantis kairiųjų partijų koalicijai.

Per rinkimų kampaniją G. Boricas žadėjo sukurti „socialinės gerovės“ valstybę, padidinti mokesčius ir socialines išlaidas šalyje, kurioje atotrūkis tarp turtingųjų ir vargšų – vienas didžiausių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją