Laikinasis generalinio sekretoriaus padėjėjas humanitariniams reikalams ir nepaprastosios padėties koordinatoriaus pavaduotojas Rameshas Rajasinghamas JT Saugumo Tarybai sakė, kad „šiuo metu didžiausia problema yra finansavimas“, siekiant padėti maždaug 16 milijonų žmonių Jemene, kur pilietinis karas siaučia daugiau nei septynerius metus.

„Raginu visus donorus šiais metais palaikyti ir, jei įmanoma, padidinti savo paramą“, – sakė R. Rajasinghamas. Jis pridūrė, kad pastaraisiais metais finansavimas mažėja, pernai pagalbos planas finansuotas tik 58 proc., o JT Pasaulio maisto programa gruodį paskelbė apie paramos biudžeto mažinimą aštuoniems milijonams žmonių. Jo žodžiais, užsidaro arba dėl lėšų stygiaus savo biudžetus mažina ir kitos gyvybiškai svarbios programos.

Pilietinis karas Jemene kilo 2014 m., kai Irano remiami hutų sukilėliai užėmė sostinę Saną ir paskatino Saudo Arabijos vadovaujamas pajėgas kitais metais įsikišti palaikant vyriausybę. JT apskaičiavo, kad karas iki 2021 m. pabaigos tiesiogiai ir netiesiogiai per badą ir ligas nusinešė 377 tūkst. žmonių gyvybes.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją