Vyriausybės sprendimu, nuo sausio 13 d. gyventojams nuo 22 val. iki 5 val. bus draudžiama eiti iš namų. Šiomis valandomis šalyje taip pat bus nutraukiama bet kokia veikla, nedirbs komercinės ir valstybinės įmonės.

Be to, Tuniso valdžia nusprendė atšaukti arba atidėti masinius renginius ir sugriežtinti sanitarines ir epidemiologines priemones pasienyje.

Vyriausybė taip pat paragino visus piliečius kol kas atsisakyti kelionių į kitas šalis ir laikytis Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimų.

Televizijos kanalo žiniomis, komendanto valanda įvedama dviem savaitėms, ji gali būti pratęsta, jei epidemiologinė situacija šalyje pablogės.

Tuniso vyriausybė patvirtino, kad šių priemonių buvo imtasi atsižvelgiant į Kovos su koronavirusu mokslo komiteto rekomendacijas.

Anksčiau Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šalyje sparčiai didėja sergamumas. Žinybos duomenimis, pastarąją parą infekuotųjų skaičius padidėjo 4 865, o teigiamų testų dienos prieaugis sudarė daugiau kaip 24 proc.

Nuo pandemijos pradžios 12 mln. gyventojų turinčioje šalyje nustatyti 749 832 užsikrėtimo Covid-19 atvejai, mirė 25 707 infekuotieji. Iki šiol visiškai paskiepyta daugiau kaip 6 mln. tunisiečių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją