Tai retas įvykis vienoje garsiausių neišspręstų Prancūzijos bylų.

Areštas sudarys sąlygas tyrėjams vykdyti kratas ir patikrinti šio asmens judėjimą tuo metu, kai 2012-ųjų rugsėjo 5-ąją buvo nužudyti trys al Hilli šeimos nariai ir pro šalį važiavęs dviratininkas, nurodė Ansi prokuratūra.

Minimą asmenį, kurio amžius nenurodomas, sulaikė Alpių miestelio Šamberi policija.

Po Prancūziją su šeima keliavęs 50-metis Saadas al Hilli, jo 47-erių žmona Iqbal ir jos 74-erių motina Suhaila al Allaf buvo nužudyti BMW automobilyje stovėjimo aikštelėje prie Ansi ežero.

Į kiekvieną jų šauta po kelis kartus. Netoli automobilio rasta daugiau kaip du tuzinai panaudotų šovinių tūtų.

Sutuoktinių dvi dukros, kurioms tuo metu buvo septyneri ir ketveri, liko gyvos; tačiau vyresnioji buvo pašauta ir smarkiai sumušta.

Taip pat buvo nužudytas dviračiu pro šalį važiavęs prancūzas Sylvainas Mollier, bet, anot tyrėjų, jis atsitiktinai pasipainiojo žudikui.

Per beveik dešimtmetį po šio šiurpaus nusikaltimo prancūzų ir britų policininkai tirdami bylą nepadarė jokios realios pažangos, nors abiejose Lamanšo sąsiaurio pusėse buvo dedamos didžiulės pastangos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją