Daugelis atkreipė dėmesį, kad A. Lukašenkos balsas buvo stipriai užkimęs, o kai kuriuos žodžius jis netgi sunkiai tarė dėl dusulio.

Sakydamas kalbą, A. Lukašenka pabrėžė, kad Baltarusija išmoko rasti „efektyvius atsakymus į bet kokius iššūkius“.

„Patvirtinimas – tai, kaip tvarkomės su kovidine pneumonija. Štai šiandien matote iš mano pavyzdžio, – pareiškė jis ir pridūrė: – Viskas, kas padaryta ir daroma, – išskirtinai [daroma] saugant mūsų žmonių sveikatą ir gyvybę.“

Socialiniuose tinkluose imta spėlioti, kad galbūt A. Lukašenka vėl užsikrėtė koronavirusu.

Neaišku, ar A. Lukašenka turėjo omenyje dabartinę savo būklę, ar tai, kad prieš dvejus metus sirgo koronavirusu, rašo zerkalo.io.

Beje, renginyje jis kaukės nedėvėjo.

Baltarusijoje oficialiai nepranešama apie šalies lyderio ligas, nebent pats A. Lukašenka apie tai pasakotų.

2020 m. liepą, kreipdamasis į VRM vidaus kariuomenės vadovybę ir 3214 karių, jis atsiprašė dėl pakimimo ir paaiškino, kad be simptomų persirgo koronavirusu. Pasak jo, tokią išvadą ankstesnę dieną padarė gydytojai.

Tų metų gruodį A. Lukašenka pareiškė, kad nesiskiepys nuo koronaviruso.

„Aš nesivakcinuosiu, nesiskiepysiu – tai asmeninis mano nusiteikimas. Asmeninis – ne kaip prezidento. Imunitetas atsiradęs, vadinasi, bus lengviau“, – teigė jis, lankydamasis Minsko vaikų infekcinėje klinikinėje ligoninėje.

Praėjusių metų pačioje pabaigoje Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šalyje nustatyti pirmieji užsikrėtimo koronaviruso omikron atmaina atvejai.

„Šiandien Respublikinio mokslinio-praktinio epidemiologijos ir mikrobiologijos centro specialistai, tirdami visus paimtus mėginius, nustatė keturis užsikrėtimo koronaviruso omikron variantu atvejus, – buvo sakoma ministerijos spaudos tarnybos pranešime. – Tai pirmieji patvirtinti užsikrėtimo naująja atmaina atvejai Baltarusijoje“.

Pranešime pažymima, kad „visiems pacientams pasireiškė lengvi infekcijos simptomai“.

Oficialiais duomenimis, Baltarusijoje nuo pandemijos pradžios Covid-19 buvo diagnozuotas 710 000 žmonių, mirė 5 739 infekuotieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)