„Rusija Ukrainos narystės NATO klausimu neturi balso teisės. Tai yra raudonoji linija, kurios neperžengs nei Ukraina, nei mūsų partneriai“, – naujienų portalui „RBK Ukraine“ sakė D. Kuleba. Ministras pridūrė, kad Vakarai nesuteiks Rusijai šios reikalaujamų teisinių garantijų dėl NATO plėtros į Rytus nutraukimo, kadangi tai būtų „strateginis pralaimėjimas“.

Maskva anksčiau pareikalavo plačių JAV ir NATO saugumo garantijų ir tvirtina jau gavusi Aljanso pažadus, kad šis netęs savo plėtros Rytų kryptimi.

Rusija ir JAV savaitgalį pradėjo intensyvios diplomatijos savaitę, tvyrant nerimui dėl galimo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą. Pirmadienį po septynias valandas trukusių derybų Maskvos ir Vašingtono pareigūnai susitarė tęsti pokalbius, tačiau proveržio esą nepasiekta. Nepaisant to, Kremlius antradienį pareiškė, kad buvo duota „teigiama“ pradžia tolesniam dvišaliam dialogui.

Trečiadienį Briuselyje numatomas NATO ir Rusijos Tarybos susitikimas.

Rusija 2014 metais aneksavo Krymo pusiasalį ir remia separatistus Ukrainos rytuose. Tenykštis konfliktas iki šiol jau pareikalavo daugiau nei 13 tūkst. gyvybių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)