Tuo metu šalies žiniasklaida nurodo, kad įtariamasis yra susijęs su panašiu rugpjūtį įvykdytu išpuoliu.

Policija į mokyklą Kristianstade buvo iškviesta kelios minutės po 9 val. (10 val. Lietuvos laiku) – buvo pranešta, kad peiliu sužeistas mažiausiai vienas žmogus.

„Jis atėjo į mūsų klasę leisdamas muziką per garsiakalbį ir su juoda „koronos kauke“. Iš pradžių pamanėme, kad tai pokštas“, – laikraščiui „Dagens Nyheter“ pasakojo vienas moksleivis.

Pasak jo, tuomet užpuolikas pasisuko į mokytoją ir „pradėjo spardyti“, o mokiniai puolė bėgti iš pastato.

Praėjus septynioms minutėms po pradinio skambučio policija „palyginti ramiai“ areštavo įtariamąjį, reporteriams sakė vietos policijos viršininkas Andersas Olofssonas (Andersas Olofsonas).

55 metų mokytojas ir kitas 16 metų moksleivis per išpuolį buvo sužeisti. Mokytojo sužeidimai vadinami nesunkiais, bet moksleivis sužeistas sunkiai, sakoma regiono sveikatos apsaugos administracijos pareiškime.

Policija nurodė, kad įtariamasis yra gimęs 2005 metais ir buvo sulaikytas dėl įtariamo bandymo nužudyti.

Vėliau po pietų transliuotojas TV4 pranešė, kad šis atvejis yra susijęs su panašiu rugpjūčio išpuoliu Esliovo miestelyje, esančiame už maždaug 50 km į pietvakarius nuo Kristianstado. Tuomet moksleivis užpuolė mokyklos 45 metų darbuotoją.

TV4 duomenimis, Esliovo užpuolikas ir Kristianstado įtariamasis „pažinojo vienas kitą, bendravo internetu ir abu domėjosi išpuoliais mokyklose“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)