„Infekcijos plitimas Švedijoje yra istoriškai aukšto lygio, - pareiškė premjerė. – Mes manome, jog situacija reikalauja imtis priemonių sveikatos apsaugos sistemos apkrovai mažinti“.

Nuo sausio 14 d. visuomeninio maitinimo įmonės bus uždaromos ne vėliau kaip 23 val., taip pat nustatoma žmonių skaičiaus patalpose vienoje kompanijoje riba – ne daugiau kaip aštuoni. Viešuose renginiuose, kuriuose dalyvauja nuo 50 iki 500 žmonių, lankytojams turi būti numatytos sėdimosios vietos. Universitetams rekomenduojamas nuotolinis mokymas. Visuose masiniuose susibūrimuose bus reikalingas vakcinacijos sertifikatas.

Šalyje sausio 5 d. buvo užregistruoti 23 877 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Tai didžiausias paros prieaugis nuo pandemijos pradžios. Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad Covid-19 užsikrėtė Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas, jo žmona karalienė Silvia ir princesė Victoria.

Gruodžio mėnesį Švedijoje jau buvo imtasi kai kurių ribojamųjų priemonių. Restoranuose klientai aptarnaujami tik prie stalų, tarp kurių turi būti ne mažesnis kaip vieno metro atstumas. Ketinant keliauti tolimojo susisiekimo traukiniais ir autobusais vietos turi būti užsisakomos iš anksto. Privatiems renginiams patalpose buvo nustatyta maksimali riba – 50 žmonių.

Visiems suaugusiems šalies gyventojams buvo rekomenduota vengti žmonių susibūrimo vietų, piliečiai raginami dėvėti apsaugines kaukes visuomeniniame transporte, darbdaviai – organizuoti susitikimus internete. Įvažiuodami į Švediją keliautojai turi pateikti neigiamą PGR testą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)