Austrijos policija stiprina kontrolę dėl koronaviruso priemonių

„Mes toliau didinsime kontrolės spaudimą“, – pirmadienį sakė vidaus reikalų ministras Gerhardas Karneris. Pasak vyriausybės, operacija skirta tiems, kurie nuolat nesilaiko taisyklių. Tai taikoma įmonėms, kurios rimtai nežiūri į pareigą tikrintis, taip pat neskiepytiems asmenims, kurie gali patekti tik į parduotuves, prekiaujančias būtiniausiomis prekėmis.

Neskiepytiems žmonėms nuo lapkričio vidurio taikomos karantino priemonės, o iki šiol per 1,6 mln. patikrinimų buvo nustatyta daugiau nei 12 tūkst. pažeidimų, sakė G. Karneris. Pasak jo, visa policijos vykdoma veikla – nuo ​​eismo kontrolės iki nusikaltėlių persekiojimo – taip pat susijusi su tikrinimu, kaip laikomasi COVID-19 taisyklių.

Ministras taip pat sakė, kad pasienyje į šalį neįleista 5100 žmonių.

Austrijos policija pranešė, kad bus prieinami mokomieji vaizdo įrašai, kurie padės mažmenininkams susidoroti su agresyviais klientais.

Prekybos asociacijos atstovė spaudai sakė, jog džiaugiasi, kad griežtesnės priemonės užkirto kelią tolesniam karantinui. Be to, anot jos, tikrinimai atliekami prie kasos, o ne prie įėjimo, o tai svarbu smulkiam ir vidutiniam verslui.

Vasarį Austrija ketina įvesti privalomą vakcinaciją nuo COVID-19. To nuspęrsta imtis sparčiai plintant labiau užkrečiamai omikron atmainai.

Pirmadienį šalyje, turinčioje beveik 9 mln. gyventojų, užregistruota beveik 11 tūkst. naujų užsikrėtimų per parą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją