Protestuotojai vis skandavo „Laisvė, laisvė“ ir laikė rankose plakatus su užrašais prieš „skiepijimo diktatūrą“. Priešingai nei ankstesni protestai, šis daugiausiai praėjo taikiai.

Policijos duomenimis, eitynėse dalyvavo 5 000 žmonių. Apie 40 asmenų buvo sulaikyti, nes, be kita ko, turėjo su savimi petardų. Protestas pirmiausiai buvo nukreiptas prieš skiepų pasą, kuris reikalingas norint patekti į restoranus, barus ir kultūros renginius.

Ginče dėl koronaviruso priemonių vyriausybė gruodžio pabaigoje patyrė teisinį pralaimėjimą. Aukščiausiasis administracinis teismas atšaukė sprendimą dėl pandemijos uždaryti kultūro

s įstaigas, pavyzdžiui, teatrus, koncertų sales ir kino teatrus. Vyriausybė tada jas vėl atidarė, tačiau kartu nurodė, kad paskiepytų ar neigiamą testą turinčių lankytojų skaičius negali viršyti 200. Be to, renginiuose privalomas kaukių dėvėjimas.

Sveikatos ministras Frankas Vandenbroucke‘as sekmadienį pareikalavo greitų parlamento debatų dėl naujų sugriežtinimų. Jis neatmetė ir visuotinės privalomos vakcinacijos.

Belgija, kaip daugelis Europos šalių, šiuo metu išgyvena naują koronaviruso bangą, kurią pirmiausiai skatina omikron atmaina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)