Nobelio taikos premijos laureatė buvo suimta vasario 1 dieną per perversmą, užbaigusį dešimtmetį trukusį demokratijos eksperimentą šioje Pietryčių Azijos valstybėje.

Generolų įvykdytas valdžios užgrobimas išprovokavo visuomenės pasipriešinimą. Daugiau kaip 1 400 žmonių žuvo ir tūkstančiai buvo suimti, chuntai brutaliomis priemonėmis slopinant masinius protestus prieš perversmą.

Informuotas šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad 76 metų Aung San Suu Kyi buvo pripažinta kalta dėl dviejų kaltinimų, susijusių su neteisėtu radijo stotelių importu ir disponavimu jomis, taip pat dėl kaltinimo pažeidus koronaviruso taisykles.

Kaltinimai dėl radijo stotelių buvo pareikšti po perversmo dieną Aung San Suu Kyi namuose karių atliktos kratos, per kurią esą buvo aptikta kontrabandinės įrangos.

Gruodį Aung San Suu Kyi teismas skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę už kurstymą protestuoti prieš kariuomenę ir dėl COVID-19 įvestų suvaržymų pažeidimus kampanijos metu.

Chuntos lyderis Minas Aungas Hlaingas sušvelnino bausmę iki dvejų metų ir nurodė, kad buvusi lyderė ją atliks namų arešto sąlygomis sostinėje Neipide.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)