Niujorke mažiausiai 19 žmonių, įskaitant devynis vaikus žuvo sekmadienį per gaisrą viename daugiabutyje, pranešė pareigūnai.

Mero Erico Adamso aukšto rango patarėjas Stefanas Ringelis patvirtino aukų skaičių naujienų agentūrai AP. Vienas miesto pareigūnas, neturėjęs leidimo viešai komentuoti padėtį, patvirtino žuvusių vaikų skaičių.

Pasak S. Ringelio, dar per 60 žmonių buvo sužeisti, iš jų 13 būklė tebėra kritinė.

Dauguma nukentėjusiųjų yra smarkiai apsinuodiję dūmais, anksčiau sekmadienį sakė Niujorko ugniagesių departamento (FDNY) komisaras Danielis Nigro.

FDNY duomenimis, apie 11 val. vietos laiku (18 val. Lietuvos laiku) kilus gaisrui 19 aukštų daugiabutyje Bronkso rajone į nelaimės vietą buvo pasiųsta apie 200 ugniagesių.

Ugniagesiai „rado aukų kiekviename aukšte ir išnešdavo žmones, kuriems būdavo sustojusi širdis ir kvėpavimas“, sakė D. Nigro.

„Tai neturi precedento mūsų mieste. Manome, kad bus daug aukų“, – pridūrė jis.

Ugniagesiams pavyko evakuoti apie 40 žmonių, praneša „New York Daily News“.

Anot D. Nigro, ši tragedija pagal padarinius gali būti lyginama su 1990 metais kilusiu gaisru socialiniame klube „Happy Land“, nusinešusiame 87 žmonių gyvybes. Tąsyk pastatą padegė vyras, įsitraukęs į konfliktą su savo buvusia mergina ir išmestas iš klubo.

D. Nigro sakė sekmadienį gaisras kilo vienuose apartamentuose antrame ir trečiame aukšte. Ugniagesiai šio buto duris rado atviras. Jų nuomone, tai padėjo ugniai ir dūmams sparčiai išplisti aukštyn.

Neatrodo, kad šios nelaimės priežastis yra kokie nors nusikalstami veiksmai, bet įvykio aplinkybės tiriamos.

Keliomis dienomis anksčiau Filadelfijoje per gaisrą viename name žuvo 12 žmonių, tarp jų aštuoni vaikai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją