Tarp užsikrėtusiųjų yra 15 mokinių nuo 8 iki 13 metų amžiaus. Taip pat užsikrėtė užklasinės veiklos centro darbuotoja ir keturi tėvai. Visame mieste atliekamą testavimą planuojama užbaigti per dvi dienas.

Artėjant žiemos olimpinėms žaidynėms, kurios Pekine prasidės vasario 4 dieną, Kinija dar labiau sugriežtino vadinamąją „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 politiką. Kinijos sostinė yra už 115 km į šiaurės vakarus nuo Tiandzino ir ją galima pasiekti greituoju traukiniu mažiau nei per valandą.

Dėl didesnių koronaviruso protrūkių milijonai žmonių yra priversti likti savo namuose toliau nuo sostinės esančiuose Siano ir Judžou miestuose. Henano provincijos sostinėje Džengdžou, esančioje už 70 km į šiaurę nuo Judžou, taip pat atliekamas mastinis gyventojų testavimas, nuo pirmadienio uždaromos mokyklos.

Pirmieji du užsikrėtimo COVID-19 atvejai Tiandzine patvirtinti 10 metų mergaitei ir 29 metų moteriai, dirbančiai užklasinės veiklos centre. Abi jos užsikrėtė omikron atmaina. Vėliau patikrinus asmenis, su kuriais jos bendravo, buvo nustatyta dar 18 užsikrėtimo atvejų. Kitų 767 tikrintų asmenų testų atsakymai buvo neigiami.