Kancleris Olafas Scholzas ir 16 Vokietijos žemių premjerų nusprendė tam tikroms gyventojų grupėms netaikyti karantino jiems turėjus kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu. Išimtis galios neseniai antrąja ar trečiąja vakcinos doze pasiskiepijusiems žmonėms ir neseniai persirgusiems.

Karantino trukmė bus sutrumpinta iki 10 dienų su galimybe nutraukti izoliaciją nuo 7 dienos, jei asmuo pateiks neigiamą koronaviruso testą. Šiuo metu, atsižvelgiant į keletą skirtingų aplinkybių, karantinas Vokietijoje trunka iki 14 dienų.

O. Scholzas ir regionų vadovai taip pat sutarė sugriežtinti įėjimo į barus ir restoranus reikalavimus. Planuojama, kad prieš apsilankymą bare ar restorane žmonės turės atlikti COVID-19 tyrimą, išskyrus stiprinamąją dozę gavusius gyventojus.

Pasak Vokietijos kanclerio, skiepijimo rodikliai šalyje nėra patenkinami: dviem skiepais iki šiol vakcinuoti kiek mažiau nei 72 proc. visų gyventojų, o trečiąja doze - kiek mažiau nei 43 proc.
Ketvirtadienį Vokietijoje užregistruoti 56 335 nauji COVID-19 atvejai, t. y., maždaug 15 000 atvejų daugiau nei prieš savaitę. Iki šiol šalyje nuo koronaviruso mirė 113 632 žmonės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)