Atstovas Aidosas Ukibay (Aidosas Ukibajus) per „Twitter“ parašė, kad N. Nazarbayevas palaiko „tiesioginį ryšį“ su prezidentu Kassymu-Jomartu Tokayevu (Kasymu Žomartu Tokajevu). Pastarąjį N. Nazarbayevas asmeniškai pasirinko savo įpėdiniu, kai 2019 metais atsistatydino.

N. Nazarbayevas „ragina visus susitelkti aplink Kazachstano prezidentą, kad būtų įveikti dabartiniai iššūkiai ir užtikrintas šalies tvarumas“, – sakoma A. Ukibay pranešime.

Atstovas taip pat paragino neplatinti „žinomai klaidingos ir spekuliatyvios informacijos“, aiškiai turėdamas galvoje nepatvirtintus pranešimus, kad N. Nazarbayevas pabėgo iš šalies.

81 metų buvęs lyderis nebuvo pasirodęs viešumoje, kai praeitą savaitgalį įsiplieskę protestai peraugo į didžiules riaušes.

Protestuotojų pyktis atrodė didžia dalimi nukreiptas prieš N. Nazarbayevą, vadovavusį Kazachstanui nuo 1989 metų. Nors 2019-aisiais jis perdavė valdžią, daugelis mano, kad N. Nazarbayevas išlaikė didelę įtaką šalies politikoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)