Policijos duomenimis, daugiausiai aukų sušalo savo automobiliuose. Įtariama, kad kiti galėjo uždusti įkvėpę nuodingų dūmų, sniegui užpusčius jų transporto priemones.

Sostinės Islamabado policijos pareigūnas Atiqas Ahmedas (Atikas Ahmedas) sakė, kad aštuoni iš žuvusiųjų yra policininko Naveedo Iqbalo (Navido Ikbalo) šeimos nariai, įskaitant jį patį.

Pasak Pandžabo vyriausybės atstovo Hasaano Khawaro (Hasano Chavaro), visi jie žuvo sušalę įstrigusiame automobilyje.

Gelbėjimo tarnybos gydytojas Abdur Rehmanas sakė, kad visi įstrigę turistai buvo evakuoti iš automobilių ir kad aukų yra 22 – 10 vyrų, 10 vaikų ir dvi moterys.

Kariuomenė buvo mobilizuota nuvalyti kelius ir gelbėti įstrigusius žmones, sakoma vidaus reikalų ministro Sheikho Rashido Ahmado (Šeicho Rašido Ahmado) pranešime.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti susigrūdę automobiliai, o ant jų stogų – metro aukščio pusnys.

„Žmonės atsidūrė siaubingoje padėtyje“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė turistas Usmanas Abbasi (Usmanas Abasis), įstrigęs mieste besitęsiant snygiui.

Į vaizdingą Muri miestą pastarosiomis dienomis atvažiavo daugiau kaip 100 tūkst. automobilių, žmonėms plūstant pasigrožėti neįprastai smarkiu snygiu. Dėl to keliuose, vedančiuose į miestą ir iš jo, susidarė didžiulės eismo spūstys, sakė vienas policijos atstovas.

Maždaug už 70 km į šiaurės rytus nuo Islamabado esantis Muri tarp sostinės gyventojų jau seniai yra populiarus kaip vienos dienos išvykų vieta.

Pakistano socialinėje žiniasklaidoje jau kelias dienas gausu nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip žmonės žaidžia ant sniego Muri – vaizdingame kurorte, kurį XIX amžiuje kaip sanatoriją kolonijiniams kariams pastatė britai.

Pandžabo provincijos vyriausiojo ministro biuras nurodė, kad Muri buvo paskelbtas „nelaimės zona“; žmonės buvo paraginti ten nevykti.

Ministras pirmininkas Imranas Khanas pareiškė esąs sukrėstas ir nusiminęs dėl tragedijos.

„Beprecedentis snygis ir žmonių skubėjimas nepasitikrinus oro sąlygų užklupo rajono administraciją nepasiruošusią“, – parašė jis socialiniame tinkle „Tiwtter“.

„Įsakiau atlikti tyrimą ir įvesti griežtą reguliavimą, kad būtų išvengta tokių tragedijų“, – pridūrė premjeras.

Įspėjimas dėl eismo

Praėjusį savaitgalį tarnybos įspėjo, kad į Muri mėgino įvažiuoti per daug transporto priemonių, tačiau tas perspėjimas neatgrasė daugybės keliautojų iš sostinės.

„Su didelėmis problemomis susiduria ne tik turistai, bet ir vietos gyventojai“, – AFP sakė U. Abbasi.

„Dujų balionai baigėsi, o geriamojo vandens daugelyje rajonų nėra – jis arba užšalęs, arba dėl didelio šalčio pažeisti vandentiekio vamzdžiai“, – pridūrė jis.

Pasak vyro, miesto viešbučiuose trūksta maisto produktų, o mobiliojo ryšio paslaugos teikiamos nepatikimai.

Maždaug 30 tūkst. gyventojų turintis miestas prigludęs prie stačių kalvų ir slėnių šlaitų, o siauri vietos keliai net ir esant geram orui dažnai būna užkimšti.

Pasak vidaus reikalų ministro, vietos gyventojai priglaudė mieste įstrigusius žmones ir aprūpino antklodėmis bei maistu tuos, kuriuos sugebėjo pasiekti kurorto pakraščiuose.

Anot tarnybų, į mokyklas ir administracinius pastatus buvo įleisti žmonės, kuriems pavyko pasiekti miestą užkimštais keliais.

Gelbėtojai taip pat paruošė sraigtasparnių, laukdami kol pasitaisys orai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją