Tiesmukais pasisakymais garsėjantis 44 metų prezidentas, kuris turėtų siekti perrinkimo vėliau šiais metais vyksiančiuose rinkimuose, anksčiau šią savaitę pateko į naujienų antraštes, kai kalbėdamas apie skiepų priešininkus jis pavartojo žodį „emmerder“. Šis veiksmažodis, kilęs iš žodžio „merde“ (mėšlas), prancūzų kalboje yra laikomas vulgariu žargonizmu ir sukėlė prezidento politinių varžovų nepasitenkinimą.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje Paryžiuje E. Macronas pripažino, kad šis žodis galėjo ką nors nuliūdinti, tačiau sakė prisiimantis dėl jo visą atsakomybę.

„Kai kas nors iš savo laisvės padaro... devizą, jis ne tik kelia pavojų kitų gyvybėms, bet ir varžo kitų laisves. Aš negaliu su tuo taikstytis, – sakė jis, kalbėdamas apie nesiskiepijančius žmones. – Būdamas pilietis turite vykdyti pilietinę pareigą.“

E. Macronas taip pat pasisakė už naują skiepų pasą, kuris turėtų paskatinti daugiau žmonių vakcinuotis, suvaržydamas nesiskiepijusių gyventojų socialinį gyvenimą.

Pasas turėtų suteikti galimybę tik visiškai paskiepytiems asmenims lankytis muziejuose, restoranuose, kino teatruose, teatruose ir sporto arenose. Skiepų paso taip pat reikėtų važiuojant tarpmiestiniais traukiniais, autobusais ir skrendant tarpmiestiniais lėktuvais.

Kitą savaitę Senate numatytos diskusijos dėl skiepų paso įstatymo priėmimo. Vyriausybė tikisi priimti įstatymą iki sausio vidurio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės