„Vienbalsiai priimtas sprendimas iki sausio 19 d. (nepaprastosios padėties galiojimo Kazachstane laikotarpiu) įvesti mieste tam tikrus laikinus apribojimus. Naktį, nuo 23 val. iki 6 val., judėjimas mieste bus apribotas, tuo pačiu metu bus uždaryti kontrolės ir praleidimo postai“, – sakoma jo kreipimesi į Baikonūro gyventojus.

Be to, prekybos ir visuomeninio maitinimo įmonės turės baigti darbą 22 val. „Nuo penktadienio mieste draudžiama pardavinėti alkoholinius gėrimus. Galimybė realizuoti alkoholio produkciją paliekama tik kavinėms ir restoranams“, – pažymėjo K. Busyginas.

Jis taip pat pranešė, kad Baikonūro įmonėse bus sudarytos „liaudies draugovės“, kurių nariai kartu su policija patruliuos mieste.


Sausio 2 d. Kazachstane prasidėjo protesto akcijos. Jau po kelių dienų jos virto masinėmis riaušėmis ir išpuoliais prieš valdžios institucijas daugelyje šalies miestų. Nukentėjo tūkstančiai žmonių, yra žuvusiųjų.

Kazachstano prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas paskelbė šalyje nepaprastąją padėtį. Jo prašymu Maskvos vadovaujamas karinis aljansas – Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija – nusiuntė į Kazachstaną savo pajėgų, kurių didžiąją dalį sudaro Rusijos kariškiai.

Rusija išsinuomojo Baikonūro miestą ir to paties pavadinimo kosmodromą iš Kazachstano iki 2050 metų pagal 1994 metais pasirašytą sutartį. Metinė nuomos kaina – 115 mln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)