Filmuotoje medžiagoje, kuria dalijasi Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA, tačiau „Reuters“ negali patvirtinti jos autentiškumo, užfiksuoti aukšto rango valdžios pareigūnai ir paprasti apsaugines veido kaukes dėvintys žmonės, susirinkę centrinėje aikštėje.

Kai kurie su savimi turėjo plakatų ir vėliavų.

Kaip gruodžio 31-ąją dieną sakytoje kalboje per valdančiosios partijos suvažiavimą akcentavo Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, pagrindiniai šalies tikslai 2022 metais bus ekonomikos skatinimas ir paprastų žmonių gyvenimo sąlygų gerinimas sudėtingų iššūkių akivaizdoje, skelbia vietos žiniasklaida.

Toje pačioje kalboje Šiaurės Korėjos lyderis žadėjo stiprinti šalies karinę galią ir taip pasirengti atremti sudėtingos tarptautinės situacijos, nulemtos įstigusių derybų su Pietų Korėja ir Jungtinėmis Valstijomis, iššūkius.

Kaip sausio 6 dieną skelbė KCNA agentūra, Šiaurės Korėja išbandė hipergarsinę raketą, kuri sėkmingai pasiekė taikinį. Tai jau antrasis toks Pchenjano įvykdytas bandymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)