Generalinė prokurorė Zoraida Avalos Rivera „pradėjo išankstinį tyrimą“ dėl prezidento „tariamai padarytų nusikaltimų“, tačiau procesas bus sustabdytas iki P. Castillo penkerių metų kadencijos pabaigos 2026 m., nes Peru prezidentas turi „visišką imunitetą, neleidžiantį pradėti baudžiamojo proceso“.

Tyrimai sutelkti į tris atvejus. P. Castillo kaltinamas tariamai „netinkamai ir netiesiogiai įsikišęs“ į viešąjį konkursą dėl tilto per Hualagos upę San Martino regione Peru šiaurėje. Antruoju atveju tiriamas tariamas jo kišimasis į biodyzelino B100 įsigijimo procesą vietos rinkoje 2022 m. sausio–balandžio mėnesiais, „turint tikslą, kad įmonė „Heaven Petroleum Operator“, vadovaujama verslininko Samiro Abudayeho, laimėtų kontraktą už 74 mln. dolerių. Trečioji byla susijusi su tariamu neteisėtu prezidento spaudimu paaukštinti kairiųjų vyriausybei simpatizuojančius karininkus.

P. Castillo praėjusią savaitę buvo prokuratūros apklaustas dėl tariamo spaudimo armijos ir oro pajėgų vadams, kad jie teiktų pirmenybę kai kuriems karininkams per kasmetinį paaukštinimo procesą.

P. Castillo valdo nuo liepos 28 d., balsavimo metu per plauką įveikęs dešiniųjų kandidatę Keiko Fujimori.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją