Po ilgojo Naujųjų metų savaitgalio šeimoms grįžtant namo greitkelis I-95 Virdžinijoje buvo pavojingai apledėjęs, o automobilių kuro bakuose baiginėjosi degalai, kol keliautojai valandų valandas laukė pagalbos, pasakojo vairuotojai.

Iš oro filmuotoje medžiagoje buvo matyti iš pažiūros nesibaigiančios eilės lengvųjų ir krovininių automobilių, visai nakčiai įstrigusių greitkelio ruože, garsėjančiame automobilių spūstimis net ir geru oru.

Tarp tokių įstrigusių keliautojų atsidūrė demokratų senatorius iš Virdžinijos Timas Kaine'as, pakeliui į Vašingtoną įstrigęs užpustytame ir iš kelio išslydusių automobilių užgrūstame greitkelyje, kuris galiausiai buvo uždarytas dėl didelio pirmadienio snygio.

„Savo įprastą 2 valandų kelionę automobiliu į Vašingtoną pradėjau vakar 13 valandą. Po 19 valandų aš net nepriartėjau prie Kapitolijaus“, – antradienio rytą T. Kaine'as rašė tviteryje.

„Informacijos atnaujinimas: kelyje esu jau 27 valandas“, – parašė jis vėliau kitoje žinutėje, kol pagaliau patvirtino pasiekęs Kapitolijų.

Televizijoje CBS dirbantis Floridoje įsikūręs žurnalistas Jimas DeFede'as kelyje buvo įstrigęs daugiau nei 20 valandų.

„Dar nesu tikras, bet manau, kad dabar jau galiu prašyti leidimo gyventi Virdžinijoje“, – parašė jis.

Kitoje tiesioginėje transliacijoje J. DeFede'as sakė, kad greitkelis panašus į apledėjusią automobilių stovėjimo aikštelę, kur niekas nejuda. Jis teigė, kad 12 valandų ir daugiau akyse nematė nė vieno kelių policijos patrulio ar vilkiko. Oro temperatūra tuo metu buvo 7 Celsijaus laipsniai žemiau nulio.

Žurnalistas pasakojo, kad valandą ar daugiau laikė įjungtą automobilio variklį, kad galėtų sušilti, po to jį išjungė, bet užsitęsus laukimui vėl turėjo jį įjungti.


„Turiu kiek daugiau nei pusę bako kuro ir net nenutuokiu, kada kas nors mus iš čia ištrauks“, – kalbėjo jis.

Antradienį po 18 val. (trečiadienį 1 val. Lietuvos laiku) Virdžinijos transporto departamentas tviteryje paskelbė, kad „nebėra greitkelyje I-95 įstrigusių žmonių“.

„Iš valstijas jungiančio greitkelio dar liko pašalinti mažiau nei 20 automobilių, kad kelio valytuvai galėtų pradėti valyti sniegą ir ledą“, – sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pranešime.

Kai kurie socialinių tinklų vartotojai pastebėjo, kad nors automobiliai pagaliau pajudėjo, jie tai daro labai lėtai.

Didžiąją dalį iš pažiūros nepasiruošusio sostinės regiono užklupusi pūga netikėtai pridarė daug problemų. Vašingtone ir kai kuriose Virdžinijos dalyse iškrito iki 23 cm sniego sluoksnis, prezidentas Joe Bidenas taip pat buvo laikinai įstrigęs savo prezidentiniame lėktuve „Air Force One“.

Keliones dar labiau sunkino atšaukti lėktuvų skrydžiai ir oro linijų bendrovių darbuotojų stygius, kurį sukėlė rekordinis COVID-19 atvejų šuolis.

Vienas socialinio tinklo „Instagram“ vartotojas pasakojo, kad jo keturių asmenų šeima su dviem mažais vaikais miegojo savo automobilyje, pritrūko vandens ir vidurnaktį ėjo penkis kilometrus iki vieno pagelbėti jiems sutikusio žmogaus namų.

„Pastarosios 24 valandos buvo ilgiausios mūsų gyvenime“, – parašė jis.

Kiek anksčiau Virdžinijos transporto departamentas pranešė, kad dar nebuvo matęs tokios padėties greitkelyje I-95. Kiek automobilių iš viso buvo įstrigę kelyje, nepranešama.

„Tai yra precedento neturintis įvykis. Mes ir toliau traukiame (iš kelio) sustojusius sunkvežimius, kad atkurtume transporto judėjimą juostose“, – sakė departamento inžinierė Marcie Parker.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)