Ministras pirmininkas Naftalis Bennettas kartu su tyrimo vadovu Giliu Regevu tokius rezultatus pristatė antradienį lankydamasis „Sheba“ ligoninėje prie Tel Avivo. „Ketvirtoji dozė yra saugi ir efektyvi“, - sakė premjeras.

Tiesa, antikūnų skaičiaus padidėjimas automatiškai neparodo, kiek iš tikrųjų pagerėja apsauga nuo užsikrėtimo ar susirgimo.

Izraelis pirmadienį pradėjo vyresnių nei 60 metų amžiaus žmonių ir medicinos personalo skiepijimą ketvirtąja koronaviruso vakcinos doze.

Iki šiol ketvirtąją dozę gavo apie 10 000 izraeliečių, apie 100 000 jau susitarė dėl skiepo datos, sakė N. Bennettas.

Penktadienį Izraelis pirmiausiai ketvirtąja doze pradėjo skiepyti nusilpusio imuniteto asmenis.

„Sheba“ ligoninė prieš daugiau nei savaitę pradėjo tyrimą dėl ketvirtosios „Biontech“/„Pfizer“ vakcinos dozės. Klinika sekmadienį pranešė tarpinius rezultatus: šalutinis poveikis yra panašus kaip po trečiosios dozės.

Izraelis jau yra įveikęs ketvirtąją pandemijos bangą, tačiau pastaruoju metu skaičiai vėl smarkiai auga. Sveikatos ministerija antradienį pranešė, kad per 24 valandas registruota 10 720 naujų atvejų. Sunkių ligonių skaičius padidėjo nežymiai iki 117.

Tik 61 proc. izraeliečių iš 9,4 mln. laikomi visiškai paskiepytais. Tai yra du kartus paskiepyti asmenys, kai po antrojo skiepo praėjo ne daugiau kaip šeši mėnesiais, ir trečiąją dozę gavę gyventojai.

31 proc. žmonių yra nepasiskiepiję visiškai, o 9 proc. vakcinos teikiama pasauga jau pasibaigusi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės