„Prezidento Jairo Messiaso Bolsonaro žarnyno dalinis užsikimšimas eliminuotas, operacijos nereikia“, – sakoma San Paule esančios ligoninės „Vila Nova Star“ pranešime.

„Pacientas daro patenkinamą pažangą tiek pagal klinikinius vertinimus, tiek pagal laboratorinius tyrimus, ir šiandien pradės skysčių dietą“, – pridūrė gydymo įstaiga.

Vis dėlto prezidento išrašymo data dar nenustatyta, sakoma pranešime.

66 metų J. Bolsonaro pradėjo skųsti pilvo skausmu per naujametines atostogas pajūryje pietinėje Santa Katarinos valstijoje. Anksti pirmadienį jis buvo prezidentiniu lėktuvu išskraidintas į ligoninę.

Per 2018 metų rinkimų kampaniją, atvedusią J. Bolsonaro į valdžią, jam buvo smogta į pilvą peiliu. Vėliau buvo skelbta apie įvairius kitus jo sveikatos sutrikimus.

Per vėliausią incidentą gydytojai diagnozavo dalinį žarnų nepraeinamumą ir sakė, kad gali prireikti operacijos.

Tačiau vyriausiasis chirurgas Antonio Luizas Macedo, anksčiau operavęs J. Bolsonaro, nusprendė, kad šįkart chirurginė intervencija nebūtina.

Po pasikėsinimo nužudyti J. Bolsonaro buvo mažiausiai keturis kartus operuotas. Šį išpuolį įvykdęs vyras tvirtino vadovavęsis Dievo nurodymais ir vėliau buvo pripažintas nepakaltinamu dėl psichikos būklės.

Pirmadienį prezidentas per „Twitter“ paskelbė nuotrauką iš ligoninės palatos, kurioje jis matyti gulintis lovoje ir laikantis iškeltus nykščius. Prezidentui prie veido buvo pritvirtintas nazogastrinis zonas – įtaisas pilti vaistams ir maistui į skrandį per nosį.

Pastaruoju metu J. Bolsonaro populiarumas buvo nusmukęs į visų laikų žemumas, likus suskaičiuotiems mėnesiams iki spalį Brazilijoje vyksiančių rinkimų, per kuriuos jis tikisi būti perrinktas. Braziliją yra apėmusi recesija ir vienas didžiausių COVID-19 protrūkių pasaulyje.

Dabar už J. Bolsonaro daug populiaresnis jo tikėtinas pagrindinis varžovas – kairiųjų pažiūrų eksprezidentas Luizas Inacio Lula da Silva, vadovavęs šaliai 2003–2010 metais. Naujausios apklausos rodo, kad jis galėtų laimėti rinkimus per pirmąjį ratą.