Tai antradienį interviu laikraščiui „The Australian“ pareiškė Naujojo Pietų Velso vyriausybės konsultantas, epidemiologas Jamesas Woodas.

Pasak eksperto, duomenys, gauti stebėjimų metu Niujorke ir Londone, taip pat kai kuriuose PAR miestuose, rodo, kad „omikron atmainos plitimo banga greitai didės ir taip pat greitai ims slūgti“.

„Apskritai mes tikimės, kad Naujojo Pietų Velso valstija (tankiausiai apgyvendintas Australijos regionas) pirmoji pasieks piką, jau po vienos – trijų savaičių. Kiek vėliau, savaite ar dviem, pikas bus užfiksuotas ir kitose valstijose. Maksimalią ligoninių apkrovą mes pasieksime jau po savaitės“, - sakė specialistas.

Epidemiologas taip pat pažymėjo, jog „omikron atmainos sukeltos bangos trukmė tikriausiai bus kur kas trumpesnė ir bus skaičiuojama savaitėmis, o ne mėnesiais“. „Bangos trukmė sudarys kelias savaites, mes kol kas nežinome, ar po jos bus kita, ar mes sulauksime naujo protrūkio iki metų pabaigos“, - aiškino jis.

Ši prognozė paskelbta tą dieną, kai Australijoje buvo užfiksuotas naujas užsikrėtimo atvejų paros prieaugio antirekordas, o bendras infekuotųjų skaičius per visą pandemijos laikotarpį viršijo 500 tūkst.

Pastarąją parą australų medikai nustatė 47,8 tūkst. naujų Covid-19 atvejų. Šis skaičius 10 tūkst. viršija analogišką pirmadienio rodiklį ir yra rekordinis nuo pandemijos pradžios.

Statistikos duomenimis, nuo 2020 sausio Australijoje koronavirusu užsikrėtė 547,7 tūkst. žmonių, jo aukomis tapo 2 270.

Šalis užima vieną pirmųjų vietų pasaulyje pagal gyventojų vakcinacijos lygį. Dviem vakcinos nuo koronaviruso dozėmis jau paskiepyti daugiau kaip 90 proc. piliečių, vyresnių kaip 12 metų amžiaus (19,7 mln. žmonių), pirmąją dozę gavo 93,6 proc. (20,46 mln.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją