Generalinio žvalgybos direktorato (GDI) paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip pareigūnai išpila statinėse laikytą alkoholį, konfiskuotą per reidą sostinėje.

„Musulmonai turi rimtai susilaikyti nuo alkoholio gaminimo ir tiekimo“, – sakė vienas dvasininkas vaizdo įraše, kurį GDI sekmadienį paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

Lieka neaišku, kada buvo surengtas reidas ir kada tiksliai buvo sunaikintas alkoholis, tačiau agentūros paskelbtame pareiškime teigiama, kad per operaciją buvo sulaikyti trys prekiautojai.

Alkoholio pardavimas ir vartojimas buvo draudžiami net ir ankstesnio Vakarų remto režimo laikais, tačiau Talibanas, žinomas savo griežta islamo interpretacija, labiau priešinasi šiai praktikai.

Rugpjūčio 15 dieną islamistams perėmus valdžią, šalyje padažnėjo reidų – be kita ko, prieš narkomanus.

Talibano įsteigta Dorybės skatinimo ir ydų prevencijos ministerija taip pat yra paskelbusi virtinę gairių, ribojančių moterų teises.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)