Tel Avive esančios „Ichilov“ ligoninės sveikatos priežiūros darbuotojai išsirikiavo į eilę, kad gautų skiepą, o vyresni nei 60 metų asmenys jį gavo netoliese esančiame didžiausio Izraelio sveikatos fondo „Clalit“ padalinyje. Skiepijami tie, kurie trečią kartą buvo paskiepyti mažiausiai prieš keturis mėnesius.

Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino ketvirtąjį skiepą vyresniems nei 60 metų žmonėms ir medicinos personalui sekmadienį, praėjus dviem dienoms, kai pradėjo skiepyti nusilpusio imuniteto žmones. Izraelis tapo viena pirmųjų tai daryti pradėjusių šalių.

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė apie 6 562 naujus COVID infekcijų atvejus per praėjusią dieną, o tai beveik dvigubai daugiau nei praėjusios savaitės dienos vidurkis. Vėlai sekmadienį savo kalboje ministras pirmininkas Naftali Bennettas perspėjo, kad netrukus atvejų gali smarkiai padaugėti iki maždaug „50 tūkst. atvejų per dieną“.

Daugiau nei keturi milijonai iš 9,2 milijono Izraelio gyventojų yra gavę tris vakcinos nuo koronaviruso injekcijas. Iš viso Izraelyje oficialiai užregistruota beveik 1,4 milijono užsikrėtimų COVID, įskaitant 8 244 mirtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)