Kraštutinių dešiniųjų Džordžijos politikė propagavo nepagrįstas sąmokslo teorijas, abejojančias koronaviruso vakcinų saugumu ir veido kaukių dėvėjimo veiksmingumu siekiant sumažinti infekcijų riziką. M. T. Greene, viena garsiausių buvusio prezidento Donaldo Trumpo sąjungininkių Kongrese, neseniai pateko į antraštes, kai palygino koronaviruso ribojimus viešajame gyvenime su nacių vykdytu žydų persekiojimu. Atstovų rūmuose ji atsisako dėvėti kaukę ir dėl to turėjo sumokėti kelias baudas.

M. T. Greene gavo kelis tviterio įspėjimus dėl dezinformacijos skleidimo, kompanija jau keturis kartus buvo sustabdžiusi jos asmeninę paskyrą. Pasak bendrovės, penktasis sustabdymas yra visam laikui. Pareiškime, kurį cituoja JAV žiniasklaida, M. T. Greene išvadino tviterį „Amerikos priešu“ ir teigė, kad jis negali „susitvarkyti su tiesa“. "Socialinės žiniasklaidos platformos negali sustabdyti tiesos skleidimo toli ir plačiai. Didžiosios technologijos negali sustabdyti tiesos. Komunistai demokratai negali sustabdyti tiesos", – sakoma jos pareiškime.

M. T. Greene asmeninė paskyra (@mtgreenee) turėjo beveik pusę milijono sekėjų. Politikė ir toliau turi prieigą prie savo oficialios tviterio paskyros (@RepMTG), turinčios beveik 400 tūkst. sekėjų. Demokratų dauguma Atstovų rūmuose vasarį pašalino M. T. Greene iš visų komitetų postų dėl kelių kurstančių pareiškimų, įskaitant paramą politiniam smurtui. Šis retas žingsnis gerokai sumažino M. T. Greene įstatyminę įtaką rūmuose.

Jos tviterio paskyros blokvimas įsigaliojo praėjus beveik metams, kai D. Trumpas buvo atkirstas nuo platformos po mirtino sausio 6 d. Kapitolijaus pastato užpuolimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)