Pilnai paskiepyti žmonės, kurių testas bus teigiamas, turės izoliuotis tik septynias dienas, nepriklausomai nuo to, kokia koronaviruso atmaina jie yra užsikrėtę. Tačiau saviizoliacijos laiką jie galės sutrumpinti iki penkių dienų, jeigu gaus neigiamą antigenų ar PGR testą.

O su užsikrėtusiu asmeniu artimą kontaktą turėjusiems pilnai paskiepytiems žmonėms izoliuotis nereikės.

Tačiau žmonės privalo imtis apsaugos priemonių ir „reguliariai testuotis“, interviu leidiniui „Le Journal du Dimanche“ sakė sveikatos reikalų ministras Olivier Veranas.

Iki šiol Prancūzijoje asmenys, kurių koronaviruso testas yra teigiamas, turėjo izoliuotis dešimt dienų, o kontaktą su tokiu žmogumi turėję gyventojai turėjo karantinuotis savaitę.

Jeigu namų ūkyje užfiksuotas teigiamas atvejis, maksimalus izoliacijos laikotarpis, nepriklausomai nuo koronaviruso atmainos, gali būti iki 17 dienų.

Esama tvarka keičiama dėl poreikio „atsižvelgti į itin spartų omikron atmainos plitimą Prancūzijoje“.

Pakeitimai turėtų užtikrinti „naudos ir rizikos pusiausvyrą siekiant, kad virusas būtų kontroliuojamas ir būtų palaikomas socialinis bei ekonominis gyvenimas“, nurodė Sveikatos ministerija.

Ministerija pridūrė, jog „pirminiai virusologiniai duomenys“ rodo, kad „omikron atmainos inkubacinis laikotarpis yra trumpesnis nei ankstesnių atmainų, todėl galima sutrumpinti izoliacijos laikotarpį“.

Pilnai nepaskiepyti gyventojai, kuriems nustatomas koronavirusas, ir toliau privalės karantinuotis dešimt dienų, tačiau po neigiamo antigenų ar PGR testo jie galės nutraukti izoliaciją po septynių dienų.

Taip pat išlieka reikalavimas septynias dienas izoliuotis neskiepytiems gyventojams, kurie turėjo kontaktą su užsikrėtusiuoju. Jie taip pat privalės pasidaryti testą, kad galėtų nutraukti izoliaciją.

Prancūzijos vyriausybė taip pat šeštadienį išleido potvarkį, kuriame nurodoma, jog nuo pirmadienio vaikai nuo šešių metų amžiaus viešajame transporte privalės dėvėti kaukes. Anksčiau reikalavimas galiojo vaikams nuo 11 metų amžiaus.

Be to, vežėjai nuo pirmadienio tris savaites kelionės metu negalės tiekti jokio maisto ar gėrimų.

Nacionalinės geležinkelių vežėjos SNCF atstovas pažymėjo, kad naujausias apribojimas reiškia, kad keleiviams nebus leidžiama nusiimti kaukės net ir norint atsigerti ar pavalgyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją