„Naikintuvai, sraigtasparniai ir tankai apšaudė raketų gamybos vietą ir karinius postus, priklausančius teroristinei „Hamas“ organizacijai“, – pranešė Izraelio kariuomenė.

Palestiniečių šaltiniai agentūrai AFP sakė, kad Izraelio kariuomenė taikėsi į „Al-Qassam“ brigadų, „Hamas“ karinio sparno, pozicijas į vakarus nuo Chan Junio pietinėje Gazos dalyje.

Šaltiniai taip pat nurodė, kad Izraelio artilerija apšaudė „Hamas“ apžvalgos bazę Gazos šiaurėje.

„Hamas“ pasmerkė Izraelio ataką. Judėjimo atstovas pareiškė, kad jis „gins mūsų palestiniečių žmones ir vaduos mūsų žemę bei mūsų šventąsias vietas nuo okupacijos ir kolonistų naujakurių, kol bus pasiektas neišvengiamas triumfas“.

Izraelis davė atsaką po to, kai šeštadienio rytą iš Gazos Ruožo buvo paleistos dvi raketos, kurios nukrito į Viduržemio jūrą prie Tel Avivo. Izraelio kariuomenės pranešime nurodoma, kad perspėjančios sirenos nebuvo įjungtos, taip pat nebuvo aktyvuota ir šalies priešraketinės gynybos sistema.

Šaltiniai „Hamas“ agentūrai AFP sakė, kad „raketų paleidimas šeštadienio rytą buvo techninė problema dėl blogų oro sąlygų“.

Tačiau Izraelio premjeras Naftali Bennettas tokias kalbas atmetė.

„Visos „Hamas“ istorijos apie žaibą ir griaustinį kartojasi kiekvieną žiemą, todėl nebėra aktualios. Kas besitaikytų į Izraelio Valstybę, sulauks pasekmių“, – pareiškė jis sekmadienio rytą.

Izraelis vykdo Palestinos blokadą nuo 2007 metų, kai „Hamas“ atėjo į valdžią. Pernai, per 11 dienų trukusį konfliktą, kurį sukėlė įtampa Jeruzalėje, „Hamas“ gausiai apšaudė Izraelį raketomis. Trapios paliaubos įsigaliojo gegužės pabaigoje.

Nuo tada iš Gazos link Izraelio teritorijų buvo paleistos tik penkios raketos arba minosvaidžio sviediniai.