Taip bus užbaigti metai, per kuriuos Italijos krantuose iš viso išsilaipino daugiau nei 67 tūkst. migrantų.

„Italijos pareigūnai paskyrė Pozalo uostą Sicilijoje kaip „Sea-Watch 3“ (laivo) prisišvartavimo vietą, – tviteryje pranešė laivo operatorė Vokietijos nevyriausybinė organizacija „Sea Watch“. – Praėjus savaitei po mūsų pirmosios gelbėjimo operacijos, 440 išgelbėtų žmonių pagaliau galės išsilaipinti ant kranto.“

Šis gelbėjimo laivas patruliuoja jūroje prie Libijos pakrantės nuo 2017 metų lapkričio. Tai vienas iš keleto laivų, kuriuos eksploatuoja nevyriausybinės organizacijos ir kurie skirti išgelbėti dažnai perpildytus ir nesaugius Europos kryptimi keliaujančių migrantų laivelius.

Anksčiau šią savaitę taip pat Sicilijoje pradėtas migrantų, išgelbėtų organizacijos „Doctors Without Borders“ laivu „Geo Barents“, išlaipinimas.

Naujausiais Italijos Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiemet šalį iš viso pasiekė 67 040 migrantų. Tai gerokai daugiau nei pernai, kai šis skaičius sudarė 34 154, tačiau kur kas mažiau nei 2016-aisiais, kai buvo užfiksuotas visų laikų rekordas – 181 436 atvykę migrantai.

Kalbant apie platesnį regioną, Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR) skaičiuoja, kad į Kiprą, Graikiją, Italiją, Maltą ir Ispaniją šiemet iš viso atvyko 114 584 migrantai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)