Sprogimas įvyko ketvirtadienį prie vieno valstybinio koledžo Beludžistano provincijos sostinėje Kvetoje, sakė policijos aukšto rango pareigūnas Fida Hussainas.

Gelbėtojas Baqi Hussainas sakė, kad su kolegomis į ligoninę nuvežė tris žuvusiuosius ir keliolika sužeistųjų, ir kad ligoninėje vienas sužeistasis mirė. F. Hussainas patvirtino, kad per bombos sprogimą žuvo keturi žmonės.

Dauguma žuvusiųjų ir sužeistųjų yra atsitiktiniai praeiviai. Išpuolio metu koledžas buvo uždarytas žiemos atostogoms ir jokie dėstytojai ar studentai nenukentėjo.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, bet dėl ankstesnių panašių atakų būdavo kaltinami separatistai ir ginkluotos grupės. Beludžistane jau dešimtmečius vyksta beludžių separatistų sukilimas, jų grupės rengia išpuolius prieš civilius ir saugumo pajėgas, taip siekdamos, kad būtų įvykdyti jų reikalavimai dėl nepriklausomybės.

Beludžistane taip pat veikia Pakistano Talibanas ir džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

Islamabadas tvirtina, kad Pakistano pajėgos nuslopino sukilimą Beludžistane, bet smurtas čia tęsiasi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją