Per pastarąsias septynias dienas CDC kasdien fiksuodavo vidutiniškai 316 tūkst. užsikrėtimo atvejų. Tai atitinka kiek mažiau nei 700 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Per didžiąją COVID-19 bangą praėjusį gruodį ir sausį septynių dienų infekcijų vidurkis buvo išaugęs tik iki maždaug 250 tūkst. atvejų per dieną, rodo CDC duomenys.

Trečiadienį JAV buvo pranešta apie vienos dienos rekordą – beveik 490 tūkst. naujų koronaviruso atvejų.

Atvejų skaičius JAV sparčiai auga nuo Kalėdų pradžios. Valdžia kaltina ypač užkrečiamą omikron viruso atmainą. Tačiau kai kuriose šalies dalyse užsikrėtimai delta variantu ir sudaro reikšmingą dalį.

COVID-19 sergančių žmonių, kuriems reikalingas gydymas ligoninėje, skaičius JAV yra žymiai mažesnis nei vasarą, per delta atmainos bangą, ar praėjusią žiemą.

CDC duomenimis, šiuo metu apie 76 tūkst. pacientų yra hospitalizuoti dėl COVID-19. Sausio mėnesį, kai praktiškai dar nebuvo skiepijama nuo koronaviruso, hospitalizuotų pacientų skaičius kartais pasiekdavo apie 125 tūkstančius.

Skiepijimo kampanija JAV ir toliau vyksta gana vangiai. Iki šiol, pasak CDC, 62 proc. iš maždaug 330 mln. šalies gyventojų yra visiškai paskiepyti. Ir tik trečdalis gyventojų yra gavę stiprinamąją vakcinos dozę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją