SNBO nurodė, kad sankcijos įvedamos iš viso šešiems asmenims ir 24 juridiniams subjektams.

Be to, į sankcijų sąrašą įtraukti 18 asmenų, siejamų su „neteisingais teismo sprendimais“ dėl Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios Krymo eparchijos turto nusavinimo.

Sankcijos taip pat paskelbtos 52 asmenims, užimantiems vadovaujamus postus aneksuotame pusiasalyje ir „darantiems reikšmingą žalą ukrainiečių tautos nacionaliniams interesams ir saugumui“, informavo SNBO.

Kijevo vyriausybė ne kartą sakė, kad 2018 metais pradėtas naudoti tiltas per Kerčės sąsiaurį buvo pastatytas pažeidžiant tarptautinius įstatymus. Tų metrų metų spalį prokurorai pradėjo baudžiamąjį tyrimą, nukreiptą prieš tilto statybose dalyvavusias įmones.

Šį 19 kilometrų geležinkelio tiltą pastatė V. Putino artimo sąjungininko, milijardieriaus Arkadijaus Rotenbergo kompanija.

Automobilių eismui tiltas buvo atidarytas 2018 metų gegužę, dalyvaujant Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Traukiniai tiltu pradėjo kursuoti 2019-ųjų gruodį.

Ukraina ir Vakarų valstybės 2014 metais Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją laiko neteisėta. Ukrainos pajėgos taip pat tęsia kovą su Rusijos palaikomais separatistais šalies rytuose, kur konfliktas nusinešė daugiau nei 13 tūkstančių gyvybių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)