Už demokratiją pasisakantys aktyvistai jau ilgiau kaip du mėnesius rengia demonstracijas prieš spalį kariškių įvykdytą pučą.

Su protestais susijęs smurtas jau pareikalavo mažiausiai 52 žmonių gyvybių, nurodė nepriklausomas Gydytojų komitetas, kuris yra prodemokratinio judėjimo dalis.

Ketvirtadienį saugumo pajėgos, pradėjusios šaudyti koviniais šoviniais, nukovė keturis protestuotojus sostinės Chartumo mieste dvynyje Umdurmane ir dar dešimtis sužeidė, nurodė aktyvistai.

„Raginame gydytojus atvykti į Arbaino ligoninę Umdurmane, nes pučininkai prieš protestuotojus naudoja kovinius šaudmenis ir neleidžia greitosios pagalbos automobiliams jų pasiekti“, – sakoma Gydytojų komiteto pranešime.

Šis kreipimasis buvo paskelbtas užsienyje gyvenančių sudaniečių socialinių tinklų paskyrose, nes šalies valdžia išjungė vidaus ir tarptautines telefono linijas.

Interneto stebėsenos grupė „NetBlocks“ nurodė, kad Sudane taip pat išjungtas mobilusis interneto ryšys.

Saudo Arabijoje įsikūrusi televizija „al Arabiya“ nurodė, kad saugumo pajėgos, esą atakavusios šios žiniasklaidos priemonės biurą Chartume, sužeidė keletą žurnalistų.

Kita Saudo Arabijos televizija „ASharq“ irgi pranešė, kad saugumo pajėgos jos reporteriams neleido nušviesti demonstracijų prieš kariškius.

Tačiau dešimtus tūkstančių protestuotojų, nepabūgusių leidžiamų ašarinių dujų, skandavo „Ne kariniam valdymui“, žygiuodami keliuose Sudano miestuose ir reikalaudami, kad būtų sugrąžinta civilių vyriausybė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją