Daug britų Lamanšo tuneliu vyksta į Prancūziją, naudodamiesi „Eurotunnel‘s Shuttle“ paslauga, kad iš JK pasiektų savo namus kitose ES šalyse.

Tačiau pagal naujas kelionių taisykles, kurias nuo gruodžio 28 dienos taiko Prancūzijos valdžios institucijos, įleidžiami tik tie britai, kurių oficiali pagrindinė gyvenamoji vieta yra Prancūzijoje.

„Jei negyvena Prancūzijoje, JK piliečiai dabar laikomi trečiųjų šalių piliečiais ir nebegali keliauti per Prancūziją keliais, kad pasiektų savo gyvenamąją šalį ES“, – trečiadienį „Twitter“ tinkle paskelbė „Eurotunnel“.

„P&O Ferries“ ten pat paskelbė panašų įspėjimą, kad „į Prancūziją bus leidžiama atvykti tik tiems, kurie gyvena Prancūzijoje“.

Sustabdytos visos turistinės ir dalykinės kelionės.

Pokyčiai netikėtai užklupo šimtus britų, kurie ruošėsi grįžti iš susitikimų su šeimomis per šventes.

„Aš visiškai sutrikusi. Tai neturi jokios prasmės“, – sakė profesorė Fiona Navin-Jones, kuri tikisi grįžti į Belgiją, kur su šeima gyvena 14 metų, iš JK "Eurotunnel".

„Nebeturiu teisės grįžti namo“, – sakė ji ir pridūrė, kad naujosios taisyklės yra „naudojimasis COVID tam, kad užmaskuotų tai, kas iš tikrųjų yra „Brexit“ problema“.

Paryžius ir Londonas nesutaria dėl įvairių sudėtingų klausimų, įskaitant žvejybą ir nelegalią imigraciją, nuo tada, kai JK oficialiai pasitraukė iš ES beveik prieš dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją