Nuo sausio 10 dienos neskiepytiems žmonėms bus neleidžiama patekti į viešbučius, kongresų centrus, vietinį ir tolimojo susisiekimo viešąjį transportą, slidinėjimo keltuvus ir festivalius, trečiadienį vakare paskelbė pareigūnai.

Taisyklės galios iki nepaprastosios padėties pabaigos kovo 31 dieną ir žiniasklaidoje buvo pavadintos „neskiepytų asmenų uždarymu“.

Per pastarąsias kelias dienas Italijoje smarkiai išaugo užsikrėtimo koronavirusu skaičiai. Per pastarąsias 24 valandas valdžios institucijos užregistravo apie 98 tūkst. naujų infekcijų ir beveik 150 mirčių nuo COVID-19.

Vyriausybė savo įsaku taip pat nusprendė sustabdyti prevencinį karantiną paskiepytiems ar pasveikusiems nuo COVID-19 asmenims, kurie turėjo artimą kontaktą su asmeniu, kurio testas buvo teigiamas.

Tačiau tai galioja tik tiems paskiepytiems žmonėms, kurie gavo trečiąją dozę arba antrasis jų skiepas buvo gautas ne anksčiau kaip prieš 120 dienų.

Bet kokiu atveju 10 dienų po kontakto žmonės turi dėvėti FFP2 kaukę. Kiekvienas, kuriam pasireiškia simptomai, taip pat turi atlikti PGR arba antigeno testą.

10 dienų karantino prievolė galioja neskiepytiems žmonėms, kurie turėjo kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu arba užsikrėtė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės