Vėliau advokatas paskelbė, kad yra prie Rustavio kalėjimo ir nori susitikti su savo klientu.

„Turiu susitikti su MIchailu Saakašviliu ir įsitikinti, kad jis gyvas“, – socialiniuose tinkluose parašė N. Gvaramija.

Savo ruožtu parlamentaras Davidas Sergijenka, vienas valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ lyderių, teigė, kad M. Saakašvilio sugrąžinimas iš Gorio ligoninės į kalėjimą Rustavyje niekam neturėjo būti netikėtas.

„Tai niekam neturėjo būti staigmena ar netikėtumas, nes anksčiau valdžios atstovai viešai pareiškė, kad stabilizavus M. Saakašvilio sveikatą, jis bus grąžintas į Rustavio kalėjimą“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė D. Sergijenka.

Jis pabrėžė, kad apie M. Saakašvilio sveikatos būklę turėtų kalbėti tik jį gydantys medikai.

„Kai Michailo Saakašvilio sveikatą vertina su medicina nieko bendro neturintys asmenys, tai tik kenkia ir pablogina situaciją“, – sakė 2012–2019 metais Sakartvelo sveikatos apsaugos ministro pareigas ėjęs D. Sergijenka.

Gruodžio 28 dieną Sakartvelo teisingumo ministras Ratis Bregadzė per spaudos konferenciją sakė, kad M. Saakašvilio sugrąžinimas į kalėjimą visiškai atitinka įstatymus.

Pirmą kartą bandant perkelti M. Saakašvilį gruodžio 27 dieną, jam pasidarė bloga ir jis apalpo ligoninės palatoje, todėl pervežimas į kalėjimą buvo atidėtas.

Naktį į ketvirtadienį M. Saakašvilis iš Gorio ligoninės buvo pervežtas į Rustavio kalėjimą, remiantis gydytojų, kurie anksčiau žurnalistams sakė, kad buvusio prezidento būklė po gydymo ligoninėje stabilizavosi, pateikta išvada.

M. Saakašvilis, kuris dabar yra Ukrainos pilietis, slapta atvyko į Sakartvelą rugsėjo 29 dieną. Spalio 1-ąją jis buvo sulaikytas Tbilisyje, o vėliau nuvežtas į kalėjimą Rustavio mieste, kur paskelbė bado streiką. Lapkričio 8-ąją jis, nepranešus giminaičiams ir advokatams, buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę Tbilisyje, o lapkričio 20-ąją – į kariškių ligoninę Goryje.

Sakartvele M. Saakašviliui iškeltos kelios baudžiamosios bylos. Savo sulaikymą eksprezidentas vadina neteisėtu, o kaltinimus – sufabrikuotais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją